top of page

למדנו עד כה...

שיעור ראשון-

 

הכרת המחשב, לוח אם וחלקיו, כבלים, מה זה מעגל מודפס, השוני בין מתג למנורה, קלט ופלט, אסור לגעת בהכל (!), ניסיון תיקון תושבת מעבד.

שיעור שני-

 

הכרת המחשב 2 - תפקיד החלקים המרכזיים ומהם החלקים ההכרחיים לעבודה של מחשב, הבדל בין דיסק קשיח לRAM ומשמעות הפעלת תוכנה (מהירות מחשב), מושגים שונים במחשב, איך זיכרון עובד, מספר בינארי ובסיסיי מספרים. הדגמת אלטרו מגנט.

 

שיעור שלישי-

 

עזרה בניקוי וירוס. חזרה קצרה על מספרים ובסיסים. הארד דיסק - נתונים, משמעות, מערכות קבצים (מגבלות ויתרונות). שינוי מערכת קבצים וניהול דיסק בWin7. מותר ואסור. הבדל בין SATA וIDE, רגיל וSSD. ג’מפרים.

שיעור רביעי-

 

שיעור על BIOS ומשמעות התפריטים בו. ניהול התקני אתחול, Overclocking, הגנת מערכת עם סיסמא, תמיכת התקני USB, טעינת הגדרות בסיסיות. הסבר עדכון BIOS. דוגמא להגדרת BIOS עם ג’מפר.

שיעור חמישי-

 

שיעור על קבצים - סיומות, משמעות וצורך. מאפייני קובץ/תיקייה. DOS  - ההבדל בין מערכת הפעלה כמו חלונות עם (GUI (graphical user interface ומערכת הפעלה בלי. יתרונות ויכולות. פקודות מרכזיות ב-DOS, לולאת FOR, קבצי BAT וסקריפטים בסיסיים.

שיעור שישי-

 

שיעור על אתחול. אתחול מUSB ומCD, הבדל בין מערכות קבצים בהקשר זה. שליטה על אתחול מתוך הBIOS ללא בחירה. עדיפות אתחול לפי התקנים. יצירת דיסק אתחול (Hiren’s) ודיסק התקנה לחלונות ע”י תוכנות שונות. בתחילת השיעור חזרה על סקריפטים משיעור קודם. משימה - יצירת סקריפט עצמאי.

 

שיעור שביעי-

 

שיעור על רשתות. הצורך ברשת מחשבים. תקשורת נתונים. פרוטוקולי רשת שונים ומודל 7 השכבות. תשתית התקשורת וחברות ספקי האינטרנט - צורך ותפקיד. הצגת המושגים פורט, MAC ו-IP. תחילת השיעור - חזרה ודוגמא על סקריפטים.

 

שיעור שמיני-

 

שיעור על חשמל. מהו חשמל. פוטנציאל חשמלי, מתח, זרם. אנלוגיית מים לגבי חשמל. הסבר על מבנה האטום ועל תנועת האלקטרונים במוליכים/מבודדים. הדגמת חוק הכלים השלובים ומושג הפוטנציאל (פוטנציאל הכבידה). הדגמות חשמל - מנוע, מנורת לד. חיבור מנורות במקביל ובטור.

תחילת השיעור - בדיקה של מטלת הסקריפטים.

 

bottom of page